lørdag 31. mars 2012

dag 1 nærmer seg slutten











Nydelig lunch i dag også - med hjemmebakt brød, multer osv











Unni får et eksklusivt sakseetui :)















konsentrasjon ved et av bordene......

...og i kveld skal mange ut på felles middag - og derfra blir det ingen bilder :)



Da er vi i gang - med over 50 kursdeltakere






























Vel 50 damer som klipper, stryker, syr, skravler og spiser.... ja, vi koser oss :)

Foredrag med Gail og Helen





















Mye folk - stor trivsel!

Gail og Helen fenget mange damer fra hele landet med visning av modeller og med slagferdige kommentarer!


























fredag 30. mars 2012

Quiltecafe

Gail & Helen har ankommet fra Australia. Her er det fullt hus på quiltecafe.

DSCF5560DSCF5561DSCF5562DSCF5563

torsdag 29. mars 2012

Fredagens foredrag

Saniteten på Heimdal tillater ikke utesko på parketten.  Det kan derfor veldig lurt å ta med gode innesko når vi skal på foredrag.

Gjelder også kursdeltakerne!

....og da bare gleder vi oss!






tirsdag 27. mars 2012

Vår store kurshelg nærmer seg….

Førstkommende fredag lander Gail & Helen på Værnes… Fra +20grader (minst!) med sol i Tønsberg hos Åsne (Quiltefryd), til kanskje +6 og regn /sludd i Trondheim, er kontrastene i vårt langstrakte land, veldig store… Det er 2 forskjellige årstider! Det får vi ikke gjort så mye med, men jeg håper mange dukker opp på foredrag fredag kveld kl. 19 på Heimdal (sanitetens hus), og gir de en varm velkomst!! Vi åpner dørene kl. 18.00. Quiltegården avd. Heimdal vil være åpen denne dagen fra kl. 10-19.00

Gail & Helen gleder seg veldig til å komme hit til Trondheim. De har mange kunder her som er veldig glade i deres design. De signerer gjerne mønster, og synes det er veldig spennende å se på quilter, vesker etc dere lager. Ta med deg noe til show & tell! Husk fotoapparat!!

Pris kr. 100,- (inkluderer kaffe/te +nybakt & en liten overraskelse!!)

Det vil bli quiltecafe i Dronningensgate 23 fra kl. 12-16 fredag. Da vil du få mulighet til å treffe de australske designerne i butikken. Merete Ellingsen kommer også, og tar gjerne imot tepper til quilting på longarm. Velkommen til oss!!

fredag 2. mars 2012

Crazy Lørdag på Heimdal

Crazy Salg Quiltegården Heimdal Lørdag 3.mars
Strikke garn -10% til -30% rabatt.
Flere mønstre og bøker fra kr. 25,- 
Vi har utvalgte stoff i metervare og biter med store avslag! Kr.50,-, 80,- & 100,- pr. meter (kr.20,-pr.bit (30cm))

Velkommen til salg i Heimdalsveien 3 (tidligere syskrinet)

Merete Ellingsen kommer i butikken for å treffe quiltere! Hun tar gjerne imot tepper også!

Åpningstid kl. 10-14

torsdag 1. mars 2012

Quiltecafé i morgen i Dronningensgate 23

Vi inviterer til quiltecafé i butikken kl.12-15. Vi får besøk av Merete Ellingsen som tar imot tepper til quilting. Du vil også få se noen av våre prosjekter for våren /sommeren…

Vi serverer kaffe og kake. Pris kr.40,-

Velkommen til oss!

Under kan du se bilde av teppe sydd av Siw og quiltet av Merete. Mønster er hentet fra Quiltmania. Blad og stoffpakke kan fåes kjøpt hos oss! (rammen er sydd med englestoff,-nyydelig)Ta gjerne kontakt på mail: siw@quiltegaarden.com

DSCF5442

DSCF5443

Kurskatalog våren 2012

Kurskatalogen for våren er lagt inn i høyre marg på bloggen - og den ble tidligere i uken utsendt på epost til medlemmene i Trondheim Quiltelag og Vikhammer Quiltelag. (I eposten er det en del bilder som jeg ikke får lagt inn her dessverre)

Alle kursene holdes i Quiltegårdens egne lokaler i Dronningens gate 23. eller i Heimdalsveien 3, med unntak av kurshelg med Gail & Helen som skal være på Sanitetens Hus på Heimdal.

Vi tildeler plasser etter hvert som påmeldinger kommer inn. Kursene betales ved påmelding i butikken. Melder du deg på via telefon eller e- mail, får du tilsendt info på e-mail vedr. betaling til vår konto, og materialliste til kurset. Alle kurs har bindende påmelding. Det betyr at du ved påmelding forplikter deg til å betale kursavgiften selv om du blir forhindret fra å delta.
Evt. material kostnader kommer i tillegg til kursavgifter. Deltagere får -10% rabatt på alle ord. stoff.

Merete Ellingsen

Denne vinteren får vi et gjensyn med Merete Ellingsen. Hun tar imot tepper for quilting på longarm maskin. Vi har meget god erfaring med Meretes arbeider, og kan anbefale henne på det varmeste!! Hun har en god dialog med kunden under planlegging av arbeidet og leverer teppene raskt og effektivt tilbake. Hun er den dyktigste i landet når det gjelder quilting med ”feather” mønster!! Vi har tepper i butikken hvor du kan se eksempler på hennes quilting. Du kan møte Merete, få veiledning og hjelp i Quiltegården på følgende dato: 2.& 3. mars og f.o.m 30.mars t.o.m 1.april. Det kan bli anledning til å treffe Merete andre dager også, men det vil bli opplyst på bloggen vår. Hun tar også imot tepper for quilting disse dagene

Stoff og garn....


Ja, nå er årets julestoff bestilt.... ! Ja, det er faktisk sånn det er. Vi må planlegge godt og de fleste av stoffene vi selger, bestilles minst 6 mnd før de kommer i butikken. Derfor er det ofte helt umulig å etterbestille stoff som vi allerede har i butikken. (Unntatt basic stoff.) Dette kan igjen føre til at dere som kunder også blir tvunget til å planlegge større prosjekter godt, slik at det ikke blir kjøpt for lite av ”viktige” stoff (f.eks fyllmasse, bakgrunns stoff og rammer). Så spør oss gjerne når du kjøper stoff du skal bruke i større prosjekt, om det kan skaffes mer, eller hvis du er usikker på hvor mye du trenger, så hjelper vi degJ.
Jeg håper dere fortsetter å sy lappeteknikk. Det er så utrolig spennende å være med på prosessen når kunden kommer på besøk hos oss og trenger råd og veiledning, - uansett nye, gamle, store eller små prosjekt. Det er veldig lærerikt og givende for oss. Som dere vet, har Quiltegården hatt 2 store satsninger høsten 2011. Ny butikk på Heimdal og garnstue i Dronningens gate. Det har vært veldig spennende og utrolig utfordrende. Jeg er så glad for mottagelsen dere har gitt oss på Heimdal, og setter stor pris på interessen dere har vist vedrørende butikken. Det er så hyggelig for oss å se at dere møter opp på quiltecafe og kurs. Det gir oss mye inspirasjon tilbake. Tusen takk til dere alle!
Garnstua vår begynner å bli kjent rundt omkring, men det er en lang vei å gå for å komme inn på markedet blant de store. Quiltegården vil bruke dette året på å markedsføre garnstua og Rowan garn. Det er kommet inn mye nytt til våren nå, og jeg er spent på tiden fremover...
Fra skrivende stund, vil vi i butikkene jobbe beinhardt frem imot mars måned. Da er det spesielt 2 helger vi har fokus på. Den ene er årsmøte helgen til NQF i Bergen (16.-18.mars), og den andre er kurshelg med Gail Pan fra ”Gail Pan designs”, og Helen Stubbings fra ”Hugs’n kisses”. De kommer til oss 30.mars og skal være i Trondheim palmehelgen! Dette blir spennende..... Jeg håper dere kommer og deler en koselig og inspirerende helg med oss!