onsdag 25. september 2013

Kurs i høst

Kurskatalogclip_image002

Høst 2013

”Bedre sent enn aldri”, er det noe som heter… Kursplan for høsten skulle vært ferdig for lenge siden, men er blitt utsatt av forskjellige årsaker. Tid er en utfordring for mange, -inkludert undertegnede. Nå er det i skrivende stund kun 12 uker igjen til jul, og siden Quiltegården skal delta både på Vestlandstreffet i Molde, syhelg på Dønna og juleexpo på Lillestrøm i løpet av høsten, har vi kun få uker som kan være aktuelle for kurs. Siden det ikke blir så stort kurstilbud i høst, kommer vi mye sterkere tilbake til vinteren. Jeg har allerede startet planlegging av kurs i 2014,- og vi vil kanskje by på noen overraskelser også!

Først ute med helgekurs, er André Wallenborg. Han fortsetter å dele fagkunnskap og teknikker med oss, og vil vise hvordan du syr en flott reisebag.

I november kommer Helle Løvenskiold på besøk. Etter stor etterspørsel fra medlemmer i Trondheim quiltelag, har vi satt opp kurs med Helle og hennes nydelige blad-teppe i rødt og hvitt, nest siste helg i november. Helle holdt et utrolig inspirerende foredrag for Trondheim quiltelag i vår, og mange fikk se den flotte modellen vi har valgt å kjøre kurs på.

-Siw

clip_image001

Alle kursene holdes i Quiltegårdens egne lokaler i Dronningens gate 23. Vi tildeler plasser etter hvert som påmeldinger kommer inn. Kursene betales ved påmelding i butikken. Melder du deg på via telefon eller e- mail, får du tilsendt info på e-mail vedr. betaling til vår konto, og materialliste til kurset. Alle kurs har bindende påmelding. Det betyr at du ved påmelding forplikter deg til å betale kursavgiften selv om du blir forhindret fra å delta.

Evt. material kostnader kommer i tillegg til kursavgifter.

Deltagere får -10% rabatt på alle ord. stoff

.

Denne høsten får vi også besøk av Merete Ellingsen. clip_image002[5]

Hun tar imot tepper for quilting på longarm maskin. Vi har meget god erfaring med Meretes arbeider, og kan anbefale henne på det varmeste!! Hun har en god dialog med kunden under planlegging av arbeidet og leverer teppene raskt og effektivt tilbake. Hun er den dyktigste i landet når det gjelder quilting med ”feather” mønster!! Vi har tepper i butikken hvor du kan se eksempler på hennes quilting. Du kan møte Merete, få veiledning og hjelp i Quiltegården. Siden vi ikke har datoene klare i skrivende stund, vil dato/ tidspunkt bli opplyst på bloggen vår. Hun tar også imot tepper for quilting disse dageneJ

Kurs A:  Håndsøm & applikasjoner

clip_image002[7]clip_image002[9]

Kursleder: Ann Mari Duffy

Dato: 15.oktober kl.17.30-21.00

Pris: 350,- (3,5timer) +evt.mønster

Pga stor interesse setter vi opp nytt håndsømskurs med bl.a forskjellige applikasjonsteknikker. Dette er en oppfølger samt en repetisjon på tidligere kurs som ”Floral Beauty” & ”Fleursense”. Kurset passer for alle som er glad i håndsøm, de som er ”ferske” på dette området, og de som ønsker å lære mer.

Kurs B: ”Weekend bag”

bilde reisebag bilde bag

Kursleder: André Wallenborg

Dato: 18.,19.& 20.oktober (oppstart fredag kl.17.30)

Pris: kr.990,- (16 timer) (+materialpakke betales til André i løpet av helgen) På kurset lager vi ferdig bag med omkrets ca. 116 cm. og høyde 35 cm. Dybden er i overkant av 20 cm., så bagen passer supert som weekendbag og til å ta med som håndbagasje. Du vil lære mange gode syteknikker /kunnskap om materialer og verktøy.

André har med pakker som inneholder ALT (unntatt hovedstoffet), -som stoffer til bunn, hanker o.l. (sort kraftig canvas i bomull) fòrstoff, glidelåser, tråd og nål til maskinen, og alt annet vi trenger. Det følger med 2 sømbeskrivelser.

Kurs C: Koppose i ullstoff med flotte applikasjoner/ullbroderi!clip_image002[11]photo3, Duffy

Kursleder: Ann Mari Duffy

Dato: lørdag 16.november kl. 09.30-16.00 (6timer)

Pris: kr.500,- + materialpakke kr.320,-

(Materialpakken inneholder alt du trenger!)

Vi har vært så heldig å få booket kurs med Ann Mari på denne utrolig flotte kopposen, sydd i ullstoff og dekorert med nydelige applikasjoner og broderi, -inspirert fra japanske designere. Du vil lære flere gode teknikker og få mulighet til å lage ditt eget design på posen. Ønsker du å lage noe annet, som f.eks liten pung istedenfor, er det ikke noe problem.

Du trenger ikke symaskin til dette kurset.

Kurs D: ”Leavez” –Bladteppe i rødt & hvitt .

clip_image002[7]

Kursleder: Helle Løvenskiold

Dato:22.,23.& 24.november (oppstart fre. Kl.17.30-21.00) (tot.16 timer)

Pris kr.990,- (+ mønster fra Jan Mullen.)

Dette teppet lages /sys på en helt spesiell måte … ingenting blir likt eller kan planlegges i detalj. Endelig teppe blir dermed HELT UNIKT og HELT DITT! Teppet er lett å gjøre mindre eller større, eller man kan bruke blokkene i en liten løper eller spisebrikke eller lignende. Kurset passer for alle med grunnleggende sy ferdigheter. –På materiallisten fra Helle står det bl.a oppført ”En god porsjon godt humør og latter ”, så man kan tenke seg hvor morsom helg dette kan bli…! Ønsker du å se modellen, henger den i butikken nå.

Quiltecafé høsten 2013:

Vi legger ut dato & info på bloggen vår når tiden nærmer seg….

Kontakt oss gjerne på telefon 73529808 eller e-mail: siw@quiltegaarden.com

Velkommen til oss i Dronningensgt.23 i Trondheim

clip_image002[13]

1 kommentar:

Ingrid Serine sa...

Hei! Så koselig at quiltegården har blogg. Jeg er innom der i blandt og det er veldig koslig der! Kommer dere til å ha noen kurs til våren? :)